IZLET NA SLAPOVE KRKE I ŠIBENIK

Udruga za autizam je organizirala jednodnevni izlet za svoje članove na Slapove Krke i Šibenik. Odaziv je bio odličan, 50 prijavljenih, djeca i odrasli sa autizmom i njihovi roditelji ili voditelji iz CZA, te asistent.

Zahvalni smo gospodinu Krešimiru Glavanu, vlasniku tvrtke Klisa, koji nam se je omogućio besplatan prijevoz svojim autobusom. Zahvalni smo i upravi Nacionalnog parka Krka, jer su nam omogućili besplatan ulaz u park i vožnju brodom do Skradina. Uprava Šibenskih tvrđava nam je omogućila besplatan ulaz na tvrđave, ali smo bili preumorni da bi razgledali više tvrđava, pa smo bili samo na tvrđavi Sveti Mihovil.

Prošetali smo Šibenikom, obilazili uličice, rivu. Vrijeme nas je poslužilo, sunčan proljetni dan. Kiša je počela tek kad smo se ukrcali u autobus za povratak u Split.

Teško je reći što nam je bilo najljepše, ali naša djeca su složna da im je najdraža bila vožnja brodom do Skradina kad su uživali u povjetarcu  nakon šetnje, čekanja broda ( 10 minuta je za njih dugo, jer ne znaju procijeniti brzinu prolaza vremena) i vrućine.

Za njih, i nas, bilo je lijepo vidjeti slapove, rijeku i labudove, puno ribe u vodi i žabice koje napuhuju obraze glasajući se.

Bio je ovo predivan izlet za njih, kada bi ih mogli češće odvesti negdje, koristilo bi im više od bilo kakvih terapija. Za nas roditelje je ovo bilo međusobno upoznavanje, dogovaranje, razmjena iskustava i opuštajuće vrijeme uz našu djecu. Svima je bilo lijepo. Sad još poziv roditeljima da naprave OSI iskaznice i da krenemo na otoke. Vrijeme je. Doviđenja.

Odgovori